Ihlet szerzés

Sziasztok!

Veletek is előfordult, hogy írni próbáltatok egy történetet, de az ihlet csak azért sem jött? Erre az esetre írtam össze 7 tanácsot.


1. Sétálj egyet mondjuk olyan helyeken, ahol eddig nem nagyon jártál.

2. Ülj le egy kávézóba/parkba/gyors étterembe. Akár abból is sok ötleted születhet ha csak ülsz és figyeled a körülötted lévő embereket/szituációkat.

3. Hallgass zenét. Próbálj meg olyanokat keresni, amik kapcsolódnak a témádhoz. Ha például szívfájdalomról írsz, hallgass szakítós dalokat.

4. Keress képeket neten. Szerelmes jelenethez nézegess képeket párokról, horror sztorihoz démonokról. Ha például a történeted egy adott városban játszódik, mondjuk Londonban, nem árt ha a google segítségével alaposan körbenézel ott is.

5. Bár nem szabad erőltetni, de néha kicsit nem árt megadnod magadnak a lökést. Ha úgy érzed nem tudsz mit írni és kedved se nagyon van hozzá, csak azért is zárd be a netet, kapcsold ki a tévét és ülj le írni.

6. Csukd be a szemed és képzeld magad a főszereplőd helyébe egy adott szituációban. Gondold végig, mit érez, mit gondol, hogy érzi magát.

7. Nem baj ha segítséget kérsz. Ha úgy érzed elakadsz, nyugodtan beszélgess a közeli barátaiddal a történetedről. Lehet lesz egy-két gondolatuk, ami alapján beindulnak a fogaskereket az agyadban. 

              xoxo

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések